EVENT AGENDA

Help, mijn motie is aangenomen! Wat nu?

Je hebt met succes je belangrijke lobbydoelstelling op de politieke agenda gezet. Dankzij een aangenomen motie of amendement of na een toezegging van de minister lijkt jouw punt verankerd in het overheidsbeleid. Maar hoe gaat het verder? Hoe houd je de vinger aan de pols? Hoe zorg je ervoor dat politieke besluitvorming daadwerkelijk wordt omgezet in resultaten? Hoe blijf je op de hoogte van de voortgang in de uitvoering? Wat is het juiste moment om contact te zoeken als resultaten uitblijven? En bij wie moet je zijn? Kortom: hoe verzilver je het succes en hoe help je het beleid te concretiseren?

Opzet
In de twee uur durende workshop ‘Help, mijn motie is aangenomen! Wat nu?’ doorlopen we het traject dat een motie of amendement doorloopt en wat erbij komt kijken om een motie of amendement te formuleren. We laten je zien hoe een motie of amendement kan verzekeren dat je betrokken blijft na aanvaarding in de Tweede Kamer. We verkennen hoe je kunt samenwerken met beleidsmakers en vooral ook wanneer je stil moet zitten. Maar als het resultaat uitblijft, wat dan? En hoe werkt het bij begrotingsamendementen? Ook schetsen wij je kansen om actief betrokken te worden bij de uitvoering van beleid. We doen dit in een interactieve workshop waar praktische ervaringen centraal staan. Deze delen we met elkaar met inachtneming van de Chatham House Rules.

Voorafgaand aan de bijeenkomst ontvang je een vragenlijst aan de hand waarvan we aan de slag gaan. Tevens ontvang je een syllabus met nadere achtergrondinformatie.

Datum en locatie
Deze workshop vindt plaats op donderdag 28 november 2019 van 15.00 tot 17.00 uur (inloop 14.45 uur) bij de Public Affairs Academie, Benoordenhoutseweg 88 in Den Haag.

Aanmelden en informatie

De kosten voor de workshop bedragen €150,- per persoon (exclusief BTW). Bij meerdere aanmeldingen vanuit je organisatie ontvang je vanaf de tweede aanmelding 20% korting. Je kunt je voor de training inschrijven via het onderstaande aanmeldformulier. Voor meer informatie kun je vanzelfsprekend contact met ons opnemen via 070-3242765 of ons een e-mail sturen.