EVENT AGENDA

De PA-professional in het post-coronatijdperk

Lunch Talk met Dr. Edward Figee
De coronacrisis heeft een enorme impact op de samenleving. Vooruitzichten zijn onzeker, de economie ligt grotendeels stil, en dan hebben we het nog niet eens gehad over de (blijvende) gevolgen voor de gezondheidszorg.

Maar hoe verandert de coronacrisis het werk van PA-professionals? Verbind je je issue aan de coronacrisis, of juist niet? En hoe ziet het vak eruit na de crisis? Worden er andere dingen gevraagd van PA-professionals?

Dr. Edward L. Figee, auteur van het proefschrift ‘Luister nou ‘ns! Public Affairs voor gemeenten en provincies om burgers voor zich (terug) te winnen’ beschrijft in zijn onderzoek dat de PA-professional een schaap met vijf poten moet zijn. Hij of zij heeft idealiter veel (bestuurlijke) kennis en werkt vanuit de menselijke maat. Het uitoefenen van public affairs vereist een vechtersmentaliteit. Hoe beter PA organisatorisch is ingebed, hoe krachtiger de PA-boodschap kan worden.

Hoe actueel is deze visie in het post-coronatijdperk? En vooral: zijn er nieuwe competenties voor PA-professionals nodig nu organisaties zich misschien wel meer dan ooit bewust zijn van hun maatschappelijke positie en opgave? Om die vragen te beantwoorden gaan we met veel plezier in gesprek met Edward Figee tijdens de Lunch Talk ‘De PA-professional in het post-coronatijdperk’, waar we putten uit zijn kennis, ervaring en inzichten. En door middel van de chat kun jij meedoen!

Deze Lunch Talk duurt een uur en vindt plaats op vrijdag 17 april om 12.00 uur. Deelname kost €2,50 en je kunt je aanmelden via deze link. Doe ook mee!