Toen Geert Wilders onlangs besloot de door hem georganiseerde cartoonwedstrijd af te blazen, bleek maar weer hoe explosief spotprenten kunnen zijn. Ook in nationale debatten agenderen cartoonisten issues, leggen ze ongemakken bloot en prikkelen zij. Maar wanneer hebben spotprenten politieke invloed? Wanneer zijn deze een effectief communicatiemiddel? En welke afwegingen maakt de cartoonist zelf?

De PA-academie neemt graag met u een kijkje in de keuken van de spotprent tijdens de themabijeenkomst ‘de cartoon als politieke communicatie’ op woensdag 17 oktober. Dit doen we samen met Joep Bertrams (politiek cartoonist voor de Groene Amsterdammer en Nieuwsuur en winnaar van de Inktspotprijs in 2005 en 2015) en Joop van Holsteijn (hoogleraar politicologie, Universiteit Leiden).

Cartoon Joep Jihadisten

Wat u kunt verwachten
Als onderzoeker op het gebied van cartoons, laat professor Van Holsteijn zien wat het effect is van cartoons op het imago van politici. Wat is de invloed van politieke voorkeur op humor? Waarom is de ene spotprent raak en wordt de andere niet begrepen? Hierover vertelt hij u graag meer. Cartoonist Joep Bertrams toont daarna zijn eigen werkwijze en neemt u graag mee van idee naar publicatie.

Datum en locatie
NB: de bijeenkomst is vooralsnog uitgesteld. Houd onze website in de gaten voor meer informatie.

Aanmelden en informatie
Deze bijeenkomst is gratis*. Voor meer informatie kunt u ook contact met ons opnemen via 070 – 32 42 765 of info@pa-academie.nl

*Hoewel de bijeenkomst kosteloos is, zouden we het jammer vinden als mensen die zich hebben aangemeld niet komen opdagen. Dit in verband met catering en andere kosten. Daarom brengen wij €20,- in rekening als geïnteresseerden die zich hebben aangemeld, niet komen opdagen. Zie voor meer informatie de algemene voorwaarden.

Comments are closed.