Actueel

De gemeente als partner

Gemeenteland is in de afgelopen jaren flink opgeschud. De decentralisaties en fusies zorgen ervoor dat de lokale politiek steeds belangrijker is geworden. Kansen voor belangenbehartigers dus! In deze nieuwe publicatie laten wij je zien hoe je als partner van de gemeente, lokale idealen kunt realiseren. Want bij wie moet je zijn in de gemeente? Wanneer spreekt de gemeenteraad over de onderwerpen die jij belangrijk vindt en hoe krijgt je je onderwerp op de agenda? Naar wat voor input zijn ambtenaren op zoek én hoe enthousiasmeer je de gemeente voor je initiatief? Kortom, hoe kun je je belang in jouw gemeente goed vertegenwoordigen? In de nieuwe  publicatie van de Public Affairs Academie en Van Oort & Van Oort bieden wij je de antwoorden op deze vragen, inspiratie én praktische tips waarmee je je invloed in de gemeente kunt vergroten.

De publicatie ‘De gemeente als partner’ is de derde in een reeks van publicaties die de Public Affairs Academie en Van Oort & Van Oort uitbrengen over verschillende domeinen op het gebied van public affairs en belangenbehartiging. Je kunt het boekje gratis opvragen via het onderstaande bestelformulier. Bij aantallen boven de 5 stuks zullen verzendkosten in rekening worden gebracht.

Ook is de Public Affairs Academie in gesprek gegaan met Rien Fraanje, secretaris-directeur van de Raad voor het openbaar bestuur (ROB) en Floris Schoonderwoerd, wethouder en locoburgemeester van de gemeente Kaag en Braassem. Zij geven hun visie op nieuwe politiek in de gemeente waarin nieuwe akkoorden en actieve betrokkenheid van inwoners centraal staan. Nieuwe politiek met nieuwe kansen voor belangenbehartigers! Het resultaat kun je beluisteren via de vierde aflevering van de PA-podcast ‘Nieuwe Politiek in het Gemeentehuis’.

Ga je akkoord met de algemene voorwaarden en heb je kennisgenomen van de privacyverklaring. *

Wil je de nieuwsbrief ontvangen?