Eind oktober is het weer zover: dan gaat de vierjaarlijkse subsidieregeling culturele basisinfrastructuur van start; hét beginpunt van het nieuwe cultuurbeleid van het kabinet. Onlangs adviseerde de Raad voor Cultuur al hierover. Ter voorbereiding van de nieuwe regeling komt de minister binnenkort met de Uitgangspuntenbrief Cultuurbeleid en staat eind juni een Tweede Kamerdebat over dit onderwerp op de agenda.

Kortom: voor veel culturele instellingen breekt hiermee een spannende periode aan.

Hoe pakken de aanbevelingen die de Raad voor Cultuur heeft gedaan straks uit voor jouw situatie? Welke prioriteiten stelt de minister? Kan jouw theaterinstelling de komende jaren nog wel rekenen op subsidie? Of kan jouw museum wellicht eindelijk onderdeel gaan uitmaken van het landelijke bestel?

Om enigszins grip te houden op de besluitvorming in Den Haag is het belangrijk om invloed uit te oefenen waar dat kan. De Public Affairs Academie organiseert op 4 juni daarom een workshop Lobbyen voor de Culturele Basisinfrastructuur 2021-2024.

Opzet
In de workshop maak je kennis met de belangrijkste lobbyinstrumenten om je kansen op succes te kunnen maximaliseren. Aan bod komen vragen als:

– Welke factoren spelen een rol bij het wel of niet slagen van jouw aanvraag, en hoe pas je je voorstel daarop aan?
– Wat zijn de belangrijkste politieke beïnvloedingsmomenten en hoe bereid je deze het beste voor?
– Hoe ziet een goede lobby eruit en wat heb je daarbij nodig?

Maar je gaat ook zélf aan de slag. Er is tijdens de workshop namelijk gelegenheid om onder begeleiding van een deskundig PA-adviseur te beginnen en/of te sleutelen aan een persoonlijk lobbyplan. Hierdoor kun je na afloop van de workshop direct aan de slag met je opgedane kennis en vaardigheden.

De workshop wordt gegeven door Marielle van Oort, ervaren public affairs-adviseur en directeur van de Public Affairs Academie; en Marius Snyders, ervaren adviseur op het gebied van strategische communicatie en beleidsbeïnvloeding binnen de culturele en creatieve industrie. Zij zullen je ook begeleiden bij het werken aan je persoonlijke PA-plan.

Datum en locatie
De workshop vindt plaats op dinsdag 4 juni 2019 bij de
Public Affairs Academie, Benoordenhoutseweg 88 in Den Haag. De workshop begint om 17.00 uur en we eindigen rond 19.00 uur.

Aanmelden en meer informatie
De kosten voor deze workshop bedragen €185,- (exclusief BTW). De workshop biedt plaats aan maximaal 10 personen. Deze workshop is uitsluitend bedoeld voor medewerkers van instellingen voor podiumkunsten, beeldende kunst, creatieve industrie, film, letteren, amateurkunst en cultuureducatie, musea, bovensectorale en ondersteunende instellingen. Maximaal één inschrijving per instelling. Je kunt je aanmelden via het formulier hieronder. Meer informatie? Neem contact met ons op via info@pa-academie.nl of 070-3242765.

Comments are closed.