Meld je aan voor leergang voor jonge belangenbehartigersJongerenbelangIII
Wil jij meedenken over jóuw toekomst? Heb je het gevoel dat jouw visie kan bijdragen aan het maatschappelijke en politieke debat? En vind jij het vreemd dat anderen beslissingen nemen over zaken die jou als jongere raken? Dan is het hoog tijd om daar verandering in te brengen en jouw stem te laten horen in de politieke en maatschappelijke arena! Misschien mis je nog nét dat beetje ervaring om jouw inzichten op de juiste plaats en het juiste moment te laten meetellen, maar uiteindelijk is het een kwestie van DOEN. Meld je daarom aan voor de leergang Jongerenbelang In Beweging. In deze leergang geeft de PA-academie in samenwerking met FNO jonge talenten de kennis en vaardigheden in handen om hun belang in beweging te brengen.

De tweede leergang is nu in volle gang, maar begin september 2018 gaat alweer de derde leergang van start! Meld je dus nu aan voor de derde leergang vóór 23 juli 2018 via info@pa-academie.nl (zie informatie hieronder)!

Voor wie?
Jongerenbelang In Beweging is leergang voor jonge belangenbehartigers. De leergang is bedoeld voor jongeren van ± 18-25 jaar die hun belang effectief op de kaart willen zetten. Als deelnemer verwerf je de tools om actief invloed te hebben in jongerenpanels, adviesraden (bijvoorbeeld voor de Wmo), raden van toezicht in zorg en welzijn, gemeente- of jeugdraden en belangenorganisaties.

Hoe?
Wat is jouw boodschap? Hoe werkt de Eerste en Tweede Kamer? Hoe beïnvloed je een ministerie? Hoe werkt een parlementaire redactie en wat is de rol van media in de politiek? Welke lobbyinstrumenten zijn er en hoe zet ik ze in? Hoe voer je een goed gesprek? Hoe zet je een campagne op? En wat wil jíj eigenlijk bereiken? Met al deze vragen en jouw persoonlijke vragen gaan we in de jongerenleergang aan de slag! In de leergang laten deskundigen je kennismaken met een breed scala aan onderwerpen van politiek en lobby tot strategievorming en framing. Met vaste trainers en externe sprekers verdiep je je kennis en werk je aan je vaardigheden tijdens trainingsdagen én werkbezoeken aan bijvoorbeeld de Tweede Kamer, een politieke redactie of een raadsvergadering. Ook bezoek je tijdens de leergang de lobbyafdeling van bedrijven of belangenorganisaties om met elkaar een concrete lobbycasus op te lossen!

Het totale traject van de leergang duurt bijna een half jaar met een tijdsbeslag inclusief voorbereiding van gemiddeld twee dagen per maand.

Trainers en sprekers
De trainingen worden verzorgd vanuit de PA-academie en FNO programma Zorg én Perspectief. Externe sprekers zijn onder meer oud politici, wetenschappers, journalisten, lobbyisten en politiek maatschappelijke jongeren en vertegenwoordigers van allerlei organisaties, van gezondheidsfondsen tot gemeenten.

Intake en informatie
Aanmelden? Gemotiveerde jongeren kunnen hun interesse voor de derde leergang voor 23 juli 2018 kenbaar maken via een motivatiebrief gericht aan de trainers van de leergang via e-mailPer leergang zullen er 8 à 10 deelnemers zijn. Na een eerste selectie bestaat de intake o.a. uit een Insight Discovery Test en een persoonlijk gesprek met de trainers. De leergang start begin september . De leergang wordt bekostigd deels door bijdragen van organisaties waarbij de jongeren actief zijn, organisaties die een lobbycasus aandragen en deels door andere relevante belanghebbende partijen.

OPROEP: Wilt uw organisatie investeren in toekomstgerichte ideeën, oplossingen en inzichten? Geef de jongeren van de leergang dan nu een stem in uw public affairs-vraagstukken! Kijk hier voor meer informatie!

Comments are closed.