Investeren in toekomstgerichte ideeën, oplossingen en inzichten?
Jongeren zijn de toekomst. Met een creatieve visie en vernieuwende inzichten of denJongerenbelangIIIkrichtingen hebben zij vaak genoeg bijzondere of verfrissende ideeën over hoe deze toekomst er uit moet zien. Niet alleen over hun eigen belangen of de verre toekomst, maar ook over lobby- en public affairs-vraagstukken van jouw organisatie. Met de leergang ‘Jongerenbelang in Beweging’ is er nu de kans om  jongeren ook echt een stem te geven, niet alleen voor de jongere zelf, maar ook voor jouw organisatie! Heb je namelijk als maatschappelijk betrokken organisatie, bedrijf of overheidsinstantie een interessante vraag op het gebied van belangenbehartiging, lobby of public affairs? En heb je behoefte aan een vernieuwende en frisse blik van buiten naar binnen én wil je tegelijkertijd jongeren serieus nemen en in hun kracht zetten? Leg je vraag dan voor aan de jongeren van de leergang ‘Jongerenbelang in Beweging’! 

De derde leergang Jongerenbelang in Beweging is midden augustus 2018 van start gegaan! Je organisatie kan zich nog aanmelden voor een adviestraject van deze jongeren! Informeer naar de mogelijkheden via info@pa-academie.nl.

Vernieuwende antwoorden op jouw vragen door talentvolle jonge belangenbehartigers
Met een enorme berg energie, enthousiasme en nieuwe ideeën weten de jongeren creatieve antwoorden te vinden op de politieke, public affairs en lobbyvragen die je organisatie aan hen stelt. Dat kunnen vragen zijn over hoe je bepaalde onderwerpen het beste op de kaart kunt zetten, nieuwe onderwerpen voor je toekomstagenda, het uitwerken van een public affairs-strategie of de positionering van je organisatie in de maatschappij en naar de politiek. Je vraag, klein of groot, presenteer je aan de jongeren waarna zij, onder begeleiding van professionele trainers, het vraagstuk uitwerken. Tot slot presenteren de jongeren hun kritische blik op je public affairs-beleid, hun uitwerking van je lobbydilemma, mogelijke oplossingen voor je belangenbehartigingsvraag of de strategie voor de toekomst van je organisatie.

Draag bij aan de toekomst: zet jongeren in hun kracht
Door jongeren te laten meedenken met het public affairs-beleid ontdek je nieuwe denkrichtingen, oplossingen en verrassende invalshoeken. En dat niet alleen: je creëert tegelijkertijd ook het draagvlak voor je toekomstgerichte beleid. De jongeren zijn immers het heden én de toekomst. Daarnaast geef je door deelname jongeren de unieke kans om de leergang ‘Jongerenbelang in Beweging’ te volgen, zich te ontwikkelen, kritisch mee te denken en oplossingen te verkennen voor een concrete lobbycasus. Je investeert daarmee niet alleen in je eigen kracht, maar óók in de kracht van de jongeren.

Een unieke kans voor bijzonder public affairs-advies. Je voordeel op een rij:
*        Je organisatie ontvangt een passend, vernieuwend en creatief public affairs-advies. Dit kan in de vorm van een scherpe analyse van je vraag of dilemma op een specifiek of breed thema, een public affairs-plan, een strategie voor politieke agendering of een positioneringsvraagstuk. Je lobbyvraag, groot of klein, wordt van vakkundig en vernieuwend advies voorzien.

*       Je organisatie vindt draagvlak voor uw public affairs-beleid door de vernieuwende en kritische inzichten van de
jonge belangenbehartigers van nu en de toekomst.

*       Je organisatie investeert in de kracht van jongeren en geeft jongeren de mogelijkheid om al hun lobbytalenten in te zetten voor je organisatie.

Over de leergang ‘Jongerenbelang in Beweging’
De leergang ‘Jongerenbelang in beweging’ is door de PA-academie, in samenwerking met FNO, opgezet om jongeren van ± 18-25 jaar de kennis en vaardigheden in handen te geven om hun belang in beweging te brengen. In een traject van bijna een half jaar duiken de jongeren de wereld in van nationale en lokale politiek, media, belangenbehartiging, communicatie en strategie om alle tools in handen te krijgen om aan de slag te kunnen met belangenbehartiging. Vaste trainers van de PA-academie en FNO en externe sprekers gaan met de jongeren aan de slag middels trainingsdagen en werkbezoeken aan o.a. de Tweede Kamer, parlementaire redacties én de organisaties en bedrijven waaraan de jongeren hun public affairs-adviezen uitbrengen.

Meedoen?
Heb je interesse om je public affairs vraagstuk voor te leggen en te investeren in je organisatie met deze jonge talentvolle belangenbehartigers? Of heb je vragen en wil je meer informatie over deze mogelijkheid, neem dan gerust contact op met de trainers van de leergang via info@pa-academie.nl. Graag verkennen wij met jou de mogelijkheden. De bijdragen van de deelnemende organisaties worden volledig ingezet om de jongeren in de leergang te begeleiden.

Comments are closed.