Jongerenambassadeurs

22 februari 2019 on Geen categorie by vovo

Jongeren hebben een stem! Ze hebben bijzondere of verfrissende ideeën, nieuwe inzichten of denkrichtingen. Vanuit de Public Affairs Academie geloven we hier in! Al drie keer organiseerden we samen met FNO de leergang ‘Jongerenbelang in Beweging’ waarin we jongeren met idealen tussen 18 en 25 jaar opleiden tot belangenbehartigers. Maar dat is wat ons betreft pas het begin! We hebben samen met FNO en het innovatieve project Jongerenambassadeurs opgestart, een pilot in het kader van de maatschappelijke diensttijd. Jongeren denken mee, geven hun visie, zetten hun creativiteit in of geven antwoord op specifieke vragen.

jongerenfoto4Jongerenambassadeur in úw organisatie
Jongeren tussen de 15 en 21 jaar krijgen als jongerenambassadedeur de mogelijkheid hun stem te laten horen, feedback te geven en hun ervaringen en ideeën in te brengen bij maatschappelijke organisaties, overheden en bedrijven. Vooral jongeren die door hun beperking of chronische aandoening tegen drempels oplopen op school, werk of in de zorg willen wij een kans geven. Na aanmelding krijgen deze jongeren een  korte opleiding en matchen wij hen met organisaties, waarna zij enkele maanden voor 2 à 4 uur per week meelopen en meedenken met een specifiek project of een gerichte (onderzoeks)vraag. Denk bijvoorbeeld aan: hoe maak ik mijn organisatie aantrekkelijk voor jongeren? Hoe maak ik mijn bedrijf nog meer inclusief? En hoe creëer ik een toekomstgericht beleid? Gedurende het traject hebben de jongeren een vaste persoonlijke coach en organisaties een vast aanspreekpunt. Dus er is weinig extra inspanning van de organisaties nodig, maar wel met resultaat: verrassende inzichten en originele antwoorden! Je maakt kennis met de werknemers van de toekomst, en je hebt een voortrekkersrol als het gaat om jongerenparticipatie.

Maatschappelijke Diensttijd
Om jongeren de kans te geven zich nog meer te ontplooien en betrokken te worden bij de samenleving heeft Kabinet Rutte III de maatschappelijke diensttijd geïntroduceerd. Het project Jongerenambassadeurs is in het kader van de maatschappelijke diensttijd door ZonMw gehonoreerd en zal gebruikt worden om nieuw beleid rond de maatschappelijke diensttijd vorm te geven.

Geïnteresseerd als jongere óf als organisatie?
Bezoek dan onze gloednieuwe site www.jongerenambassadeurs.com of stuur een e-mail naar Jasmijn Verbeek via jasmijn@jongerenambassadeurs.com.

Comments are closed.