De Europese Unie voor beginners

1 februari 2019 on Geen categorie by vovo

Europese Unie voor beginners
Weet je niet precies wat het verschil is tussen de Europese Raad en de Raad van de Europese Unie? En vergeet je steeds weer wanneer de Europese Commissie het voortouw neemt en wanneer de lidstaten aan zet zijn? Kan gebeuren! Gelukkig helpt de PA-academie iedereen met interesse in Europese politiek in aanloop naar de Europese Parlementsverkiezingen op gang. Heb je een opfrisser nodig of wil je meer inzicht in de werkzaamheden van de Europese Unie? Geen vraag is te gek! Meld je dan nu aan voor de workshop De Europese Unie voor beginners bij de PA-academie.

EU in vogelvlucht
Duurzaamheid, landbouw, onderzoek & innovatie. Het is een greep uit de vele onderwerpen waar de Europese Unie dagelijks haar stempel op drukt. De Europese Unie is echter vrij groot, dus wie drukt eigenlijk zijn stempel? De PA-academie neemt u daarom mee langs de belangrijkste EU-instanties, wat hun rol is en via welke wegen zij te beïnvloeden zijn. Wij behandelen ook hoe Nederland zich rondom de EU organiseert, bijvoorbeeld door middel van parlementaire inspraak. En hoe de Nederlandse Permanente Vertegenwoordiging structureel lobbyt voor een betere uitgangspositie van Nederland in Europa.

Zoals altijd biedt de PA-academie maatwerk en structureren wij de workshops naar jullie behoeften. Laat daarom weten in jullie aanmelding welke onderdelen vooral belicht moeten worden. Wij zorgen wij ervoor dat je optimaal voorbereid bent voor de aanstaande Europese Parlementsverkiezingen!

Datum en locatie
Deze workshop vindt plaats op dinsdag 14 mei van 13.00 tot 16.00 uur (inloop vanaf 12.45) bij de PA-academie, Benoordenhoutseweg 88 in Den Haag.

Aanmelden en informatie
De kosten voor de workshop bedragen €225,- per persoon (exclusief BTW). Bij meerdere aanmeldingen vanuit je organisatie ontvang je vanaf de tweede aanmelding 20% korting. Je kunt je voor de training inschrijven via het aanmeldformulier hieronder. Voor meer informatie kun je vanzelfsprekend contact met ons opnemen via 070-3242765 of ons een e-mail sturen.

Comments are closed.