EVENT AGENDA

ZomerAcademie | Een krachtige boodschap? Een goed verhaal? Of de juiste vraag? Hoe overtuig je met je belang?

Geef jezelf een inspirerende boost tijdens de ZomerAcademie 2021. In de ZomerAcademie geven we onze trainingen in een compacte 2-daagse variant tegen een speciaal gereduceerd tarief. Jouw persoonlijke leervraag staat tijdens de trainingen centraal, waarbij we in kleine groepen met elkaar aan de slag gaan. De trainingen wisselen we af met ontspannende activiteiten in Den Haag. Kortom: jij krijgt een ideale mix van leren en verdiepen, (zelf)reflectie en ontspanning. Deze zomeracademie staat in het teken van overtuigen.


Hoe overtuig je met je belang?
Wat moet het zijn? Een krachtige kernboodschap, een goed verhaal? Of gaat het om om de juiste vragen te stellen? In deze zomeracademie masterclass gaan we in op deze drie elementen.

 1. De kernboodschap. We gaan in op de kernelementen van een goede lobbyboodschap. Wat zijn die kernelementen? Hoe speel je in op je doelgroep? En wat maakt het dat een goede kernboodschap blijft hangen. Je wordt aan het werk gezet om ook je eigen kernboodschap te (her)formuleren voor specifieke doelgroepen. Zo vertalen we de training meteen naar iets waar je zelf mee aan de slag kan!
 2. Het goede verhaal. Soms kan een persoonlijk verhaal beter overtuigen. Vanuit ervaringsdeskundigheid. Vanuit passie en kennis. Vanuit de persoonlijke overtuiging. Maar een goed verhaal vertellen dat ook kan overtuigen is niet vanzelfsprekend. We gaan in op storytelling in belangenbehartiging en geven samen met gastsprekers aansprekende voorbeelden.
 3. De juiste vragen. Moet je altijd wel met je eigen verhaal of boodschap starten? Vaak kan het beter zijn om vragen stellen die aan het denken zetten en leiden tot een gedeelde oplossing. Daarmee wordt het een ook een gedeelde verantwoordelijkheid. Maar hoe stel je de juiste vragen? Hoe stel je socratische vragen? In het socratisch gesprek willen we functioneel twijfelen. Dat betekent niet in het wilde weg twijfelen, maar twijfelen rondom een relevante kwestie om tot nieuwe en betere inzichten te komen. Het gesprek begint daarom niet zomaar met een vraag, maar met een gerichte vraag die een relevante kwestie inkadert. We oefenen met elkaar wat dit betekent in de praktijk.
 4. Het goede gesprek. Tot slot gaan in op gesprekstechnieken. Want je bent nooit alleen in een gesprek. Hoe krijg je controle in een gesprek? Hoe kun je het gesprek sturen? Hoe ga je om met een onwillige of nog niet geïnteresseerde gesprekspartner? We gaan hier uitgebreid op in en gaan er ook praktisch mee aan de slag.

Na deze training:

 • Kun je een goede kernboodschap formuleren.
 • Kun je je boodschap aanpassen op je doelgroep.
 • Kun je storytelling effectief inzetten in je lobby.
 • Weet je welke vragen kunnen leiden tot de antwoorden die je samen zoekt.
 • Kun je met vragen je belang goed neerzetten.
 • Ben je in staat effectief een gesprek te voeren waarbij doelstellingen bereikt worden.
 • Heb je controle in het gesprek.

Opzet
De masterclass start de eerste dag om 9.30 uur. We sluiten deze dag af met een ‘inspiratiediner’ waarbij we je verrassen en inspireren met gastsprekers of activiteiten. De tweede dag starten we om 10.00 uur. Ben je een ochtendmens? Dan nodigen we je uit voor een reflectieve ochtendwandeling op het strand met koffie en croissants. We sluiten af rond 17.00 uur.

Overnachten?
Blijven slapen geeft gegarandeerd een verdieping aan de trainingservaring. Zo kun je alles wat je leert tijdens de training rustig op je in laten werken. Bovendien kun je je ervaringen met andere deelnemers delen. Vanzelfsprekend kunnen we voor jou een overnachting regelen in Den Haag. We stemmen graag met je af wat je wensen zijn.

Datum en locatie
Deze masterclass vindt plaats op 18 en 19 augustus 2021, op verschillende locaties in Den Haag.

Aanmelden en meer informatie
Voor de ZomerAcademie hanteren we een gereduceerd tarief. De kosten voor deelname aan deze masterclass bedragen daarom slechts €950,- exclusief BTW en eventuele overnachtingskosten. Uiteraard wordt de training gegeven met voldoende afstand en geheel volgens de op dat moment geldende coronarichtlijnen van het RIVM. Je kunt je aanmelden voor deze masterclass via het onderstaande formulier. Vragen? Neem gerust contact met ons op!

Deze masterclass is onderdeel van onze ZomerAcademie. Benieuwd naar het gehele programma? Klik hier.

  Wil je dat wij een hotelovernachting voor je regelen?

  Ga je akkoord met de algemene voorwaarden en heb je kennisgenomen van de privacyverklaring? *

  Wil je de nieuwsbrief ontvangen?