EVENT AGENDA

Verkiezingslobby 2: De programmacommissies | Den Haag

Onlangs zijn verschillende programmacommissies van politieke partijen begonnen met het verzamelen van input voor de partijprogramma’s voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2021. Leden van deze commissies maken de komende tijd overuren bij het schrijven van een conceptverkiezingsprogramma en bepalen dus voor een belangrijk deel wat er in het partijprogramma komt – en daardoor mogelijk in het nieuwe regeerakkoord. Kortom, lobbykansen dus!

Wie schuift waar aan? Welke onderwerpen staan op dit moment hoog op de agenda bij partijen? Waar liggen kansen om iets te agenderen? Waar liggen de wegingen bij de programmacommissies? En als iets eenmaal is opgepakt door een programmacommissie, hoe zorg je ervoor dat dat issue navolging krijgt in het uiteindelijke (concept)programma?

Opzet
Om op deze en nog veel meer vragen antwoord te geven organiseren we in het kader van de reeks ‘Verkiezingslobby 2021’ de workshop ‘De programmacommissies’. Aan de hand van actualiteiten en onze eigen monitoring van de programmacommissies laten we zien wie op welke plek aanschuift, en welke issues potentie hebben om te kunnen worden overgenomen door partijen. Een gastspreker betrokken bij de totstandkoming van een eerder partijprogramma zal uit eigen ervaring delen waar partijen behoefte aan hebben en hoe je je boodschap het best kunt insteken.

Datum, locatie en meer informatie
De workshop ‘De programmacommissies’ maakt onderdeel uit van de reeks ‘Verkiezingslobby 2021’, maar je kunt je ook voor alleen deze workshop aanmelden. Je vindt hier meer informatie over de workshopreeks, de kosten van deelname en aanmeldmogelijkheden.