EVENT AGENDA

Themabijeenkomst: Lobbyverbod

Onlangs werd bekend dat er een wettelijk lobbyverbod komt voor oud-bewindslieden. Wat betekent het lobbyverbod voor het vakgebied? Zorgt deze maatregel voor een gelijker speelveld? Of gaat hiermee veel kennis en ‘lobbykracht’ verloren? Om een antwoord te geven op deze en andere vragen organiseert de Public Affairs Academie een bijeenkomst over het lobbyverbod met dr. Marcel Hanegraaff.

Hiernaast bespreekt dr. Marcel Hanegraaff niet alleen de wenselijkheid van een wettelijk lobbyverbod voor oud-bewindslieden, maar ook het nut om een lobbyregister wettelijk verplicht te maken, waarin wordt verantwoord hoe bewindslieden tot besluiten komen en met welke belangenbehartigers zij gesproken hebben.

Marcel Hanegraaff is universitair hoofddocent politieke wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Hij richt zich op de politiek achter belangenvertegenwoordiging in een transnationale en EU-context en het functioneren van internationale organisaties op het gebied van klimaatverandering en wereldhandel. Ook onderzoekt hij de agendabepalende kracht van belangengroepen in de Europese Unie, lobbyen in COVID-tijden en de politieke activiteit van bedrijven.

Datum en locatie
De bijeenkomst zal plaatsvinden bij de Public Affairs Academie in Den Haag, Benoordenhoutseweg 88, op 2 februari 2023. We beginnen om 17.00 uur (inloop 16.45) en eindigen rond 19.00 uur. Na afloop kan er, onder het genot van een hapje en drankje, nagepraat worden.

Aanmelden en meer informatie
Deze themabijeenkomst kost €25, inclusief hapjes en drankjes. Je kunt je aanmelden via het formulier hieronder. Meer informatie? Neem contact met ons op. Op onze activiteiten zijn de algemene voorwaarden en onze privacyverklaring van toepassing.