EVENT AGENDA

Strategisch en politiek bewust communiceren | oktober

Velen zien public affairs-activiteiten als ‘strategische communicatie’. Is dat beeld terecht? Ja en nee. Er is duidelijk een overlap tussen beide werelden, in het juist formuleren van een boodschap en het spelen van een politiek spel. Toch verschillen beide domeinen in een aantal opzichten wel degelijk van elkaar. Maar, goed nieuws: in het overbruggen van die verschillen schuilt kracht! Voor communicatieprofessionals die die brug over willen gaan, organiseren we deze masterclass.

Tijdens deze masterclass brengen we de kansen en uitdaging rond public affairs en communicatie in kaart. Wanneer kunnen beide vlakken elkaar versterken, en wanneer kan je instrumenten uit beide gebieden inzetten? Maar ook; hoe kan je communicatie gebruiken als tool voor je bredere public affairs-strategie? Wat is een PA-strategie eigenlijk, en hoe verschilt dit van een communicatiestrategie? En hoe ga je om met de rol van sociale media in je PA- en communicatieplannen?

De masterclass is ingericht om je inzicht te geven in het Haagse lobbyproces en daarnaast de link te leggen tussen lobbyen en communicatie. Zit je in het communicatievak en ben je geïnteresseerd in politiek? Wil jij met jouw inzet de belangenbehartiging een boost geven? Wil je begrijpen hoe lobbyisten, public affairs adviseurs of belangenbehartigers denken en handelen? Dan is deze masterclass echt iets voor jou!

Opzet
Met een groep van maximaal vijftien personen gaan we aan de slag met de grondbeginselen van public affairs en lobbyen. Dat doen we onder begeleiding van een trainer met jarenlange ervaring in de praktijk. Er is hierbij aandacht voor zowel de theorie als de dagelijkse realiteit.

Data en locatie De masterclass zal plaatsvinden bij de Public Affairs Academie aan de Benoordenhoutseweg 88, 2596 BD in Den Haag. We beginnen om 10:00 uur (inloop 08:45 uur) en eindigen rond 16:00 uur.

Aanmeldingen voor de masterclass op 15 oktober zijn nu geopend. Je kunt je aanmelden via onderstaand formulier.

Aanmelden en meer informatie De kosten voor de masterclass bedragen €695,- persoon (exclusief BTW). Dit tarief is inclusief literatuur en lunch. Voor meer informatie kun je ons uiteraard altijd bellen op 070-3242765 of mailen op info@pa-academie.nl.

Anderhalve meter afstand
Bijeenkomsten bij de Public Affairs Academie worden gehouden met inachtneming van de op dat moment geldende RIVM-richtlijnen. Deelnemers zitten in een grote zaal waar we de vereiste anderhalve meter afstand tussen deelnemers onderling en docenten kunnen garanderen. Extra hygiënemiddelen zijn aanwezig.

Ga je akkoord met de algemene voorwaarden en heb je kennisgenomen van de privacyverklaring. *

Wil je de nieuwsbrief ontvangen?