EVENT AGENDA

Storytelling en het persoonlijke verhaal

Een persoonlijk verhaal kan bij lobbyen en belangenbehartiging een groot verschil maken. Dan gaat opeens niet meer over alleen beleid, wetten, cijfers en begrotingen, maar over echte mensen. Het abstracte in de Haagse taal verandert in een patiënt, een betrokkene, een burger, een kind, een senior. Met behulp van het verhaal van een individu, het belang van een groep een stuk concreter maken. De persoonlijke ervaring van die ene betrokkene maakt duidelijk waarom voor een hele groep een beleidsverandering nodig is.

Er zijn voorbeelden genoeg die laten zien dat dit werkt! Denk aan Howick en Lili, Hugo Borst met zijn lobby rond de ouderenzorg of Annemarie Heite uit het Groningse Bedum over de impact van aardbevingen op haar persoonlijke leven. Zij zijn voorbeelden van ervaringsdeskundigen op uiteenlopende dossiers, die hun éigen ervaringen hebben ingezet om verandering te bewerkstelligen.

Maar hoe maak je echt impact? Hoe verhouden emoties en gevoelens zich tot feiten en cijfers? Hoe vertel je je verhaal? Hoe zorg je dat je je verhaal niet zielig wordt? Wat neem je van jezelf mee? En ligt het er nog aan wie je publiek of gesprekspartner is? Kortom: hoe gebruik je het persoonlijke verhaal op zo’n manier dat het je boodschap versterkt?

Opzet
Om deze en nog veel meer vragen te beantwoorden verkennen we tijdens de training Storytelling en het persoonlijke verhaal de relatie tussen het persoonlijke verhaal en de vraag naar verandering. We oefenen je pitch en gaan met jouw praktische case aan de slag om jouw verhaal effectief in te zetten om impact te creëren.

Hoofdtrainer van de dag is Marielle van Oort. Door haar jarenlange ervaring als public affairs-adviseur kent zij de overwegingen die meespelen bij het al dan niet inzetten van het persoonlijke verhaal. Marielle zal worden ondersteund door een gastspreker die vanuit eigen ervaring vertelt over de inzet van het persoonlijke verhaal en ervaringsdeskundigheid in de lobby, en waar de grens ligt.

Datum en locatie
De training vindt plaats op 5 november bij de Public Affairs Academie, Benoordenhoutseweg 88 in Den Haag. We beginnen de dag om 13:00 uur (inloop 12:45 uur) en we zullen rond 17:00 uur afronden.

Aanmelden en meer informatie
De kosten voor deze training bedragen €395 per persoon (inclusief lunch en literatuur; exclusief BTW). De factuur ontvang je na afloop van de training. Je kunt je voor de training inschrijven via het onderstaande aanmeldformulier. Vragen? Neem gerust contact met ons op: info@pa-academie.nl!

Anderhalve meter afstand
Bijeenkomsten bij de Public Affairs Academie worden gehouden met inachtneming van de op dat moment geldende RIVM-richtlijnen. Deelnemers zitten in een grote zaal waar we de vereiste anderhalve meter afstand tussen deelnemers onderling en docenten kunnen garanderen. Extra hygiënemiddelen zijn aanwezig.

Ga je akkoord met de algemene voorwaarden en heb je kennisgenomen van de privacyverklaring. *

Wil je de nieuwsbrief ontvangen?