EVENT AGENDA

Online workshop: een nieuw Reglement van Orde

Met de installering van de nieuwe Tweede Kamer is óók het Reglement van Orde (RvO) van de Tweede Kamer aangepast. In dit document staan formele regels over hoe de Tweede Kamer in de praktijk werkt. Zo is in het RvO geregeld welke commissies er zijn, welke verschillende vergaderingen ons parlement kent en hoe (in)formateurs voor de kabinetsformatie worden benoemd. Maar wat verandert er met de komst van het nieuwe reglement? Welke nieuwe zaken worden toegevoegd? En hoe ga je dat merken in je werk als belangenbehartiger? Interessante vragen met het oog op de nieuwe Tweede Kamer!

Een werkgroep, onder leiding van SGP-Kamerlid Kees van der Staaij, onderzocht de afgelopen tijd of het Reglement van Orde aan een update toe was. Dit bleek inderdaad het geval te zijn. Op 25 februari jl. heeft de Kamer daarom een nieuw RvO vastgesteld. Dit reglement is bij de installering van de nieuwe Tweede Kamer, op 31 maart 2021, ingegaan. De start van een nieuwe Kamerperiode is een uitstekend moment om dieper op deze nieuwe regels in te gaan.

Op 12 mei geven we daarom bij de Public Affairs Academie een praktische online workshop over de aanpassingen aan het Reglement van Orde. Hierin gaan we in op de gevolgen die de aanpassingen en nieuwe onderdelen hebben op het reilen en zeilen in de Tweede Kamer, en hoe je dat gaat merken. Wat betekent het dat sommige vergaderingen een andere naam krijgen of vervallen? Welke rol gaat de nieuwe Kamercommissie voor Digitale Zaken spelen? En wat is de impact op jouw mogelijkheden om je stem te laten horen als belangenbehartiger? Deze en meer vragen komen aan bod tijdens deze online workshop.

De workshop is praktisch en informatief. We nemen je mee in het regelement en gaan in op je vragen. Marcel de Ruiter en Marielle van Oort zijn je gids.

Aanmelden en meer informatie
Deze online workshop vindt plaats op 12 mei om 15:00 uur, en zal ongeveer een uur en een kwartier duren. Deelname aan deze online workshop kost €50,- (ex BTW). Je kunt je aanmelden via het onderstaande formulier. Voor meer informatie kun je vanzelfsprekend contact met ons opnemen via info@pa-academie.nl of 070 324 27 65.

[contact-form-7 id=”4079″ title=”Aanmeldformulier | Reglement van Orde”]