EVENT AGENDA

Online Summer School

Wil jij je public affairs-kennis helemaal up-to-date hebben bij de start van het nieuwe politieke seizoen? Je kennis en vaardigheden aanscherpen en geïnspireerd raken door actualiteit en nieuwe inzichten? Je lobby versterken met het oog op de verkiezingen? Dan is onze Online Summer School iets voor jou!

Goed voorbereid het nieuwe politieke jaar in!
In de Online Summer School kun je verspreid over twee dagen zes verschillende webinars volgen. Je kunt losse modules, maar ook het hele programma volgen. De modules die we dit jaar aanbieden:

Issue- en stakeholdermanagement (25/8 | 11:00-12:30 uur)
Maatschappelijke ontwikkelingen, andere stakeholders, de politieke actualiteit. Allemaal factoren die medebepalen hoe hoog jouw issue op de agenda staat. Maar hoe breng je dit in kaart? Hoe zorg je voor een goede structuur? En hoe benut je deze kennis om je issue écht te kunnen agenderen? Met deze vragen gaan we aan de slag tijdens de webinar Issue- en stakeholdermanagement.

Onderzoek en lobby (25/8 |13:00-14:30 uur)
Feiten en een goede onderbouwing zijn essentieel voor je verhaal. Maar hoe realiseer je dat? In de afgelopen maanden heeft onderzoek in het kader van een lobbytraject regelmatig een negatieve weerklank gekregen in de media. Dat roept de vraag op: hoe ga je om met onderzoek? Wat zijn de kansen? Maar ook: wat is de beeldvorming? Met deze vragen gaan we aan de slag in de webinar Onderzoek en lobby.

Coalities bouwen (25/8 | 15:00-16:30 uur)
Grote maatschappelijke en economische uitdagingen. Verkiezingen op komst. Bekende en nieuwe issues op de agenda. Dan volgt al gauw de vraag: ga je samenwerken of blijf je enig afzender van het issue? Nu het woord “samen” zo’n grote vlucht heeft genomen lijkt het antwoord op deze vraag wellicht logisch. Maar is dat zo? Hoe werk je dan samen? En met wie? En hoe behoud je je eigen identiteit als je een coalitie aangaat, zodat je herkenbaar blijft voor bijvoorbeeld je achterban? Deze en meer vragen staan centraal tijdens de webinar Coalities bouwen.

Het persoonlijke verhaal in de lobby (26/8 | 11:00-12:30 uur)
Een persoonlijk verhaal kan bij lobbyen en belangenbehartiging een groot verschil maken. Dan gaat het opeens niet meer over alleen beleid, wetten, cijfers en begrotingen, maar over echte mensen. Het abstracte in Haagse taal verandert in een patiënt, een betrokkene, een burger, een kind, een senior. Maar hoe maak je écht impact? Hoe verhouden emoties en gevoelens zich tot feiten en cijfers? Hoe vertel je een goed verhaal? Kortom: hoe versterk je je boodschap door het persoonlijke verhaal te gebruiken? Tijdens de webinar Het persoonlijke verhaal in de lobby geven we hier een antwoord op.

Public Affairs als het managen van de maatschappelijke omgeving (26/8 |13:00-14:30 uur)
Wanneer je als organisatie midden het belangenveld staat, is het goed na te denken wat jouw rol is. Hoe kun je grip krijgen op de maatschappelijke omgeving waar jij als organisatie in staat? En hoe weet je dit goed te monitoren? In deze webinar gaan we in op het maatschappelijke DNA van een organisatie als sleutel naar beïnvloeding. Hoe kun je je als organisatie continu bewust zijn waar je staat ten opzichte van andere organisaties in de bredere maatschappelijke context? Wat zijn de randvoorwaarden? Wat zijn de grenzen van je maatschappelijke DNA?

Overtuigen is een vak (26/8 | 15:00-16:30 uur)
Overtuigen gaat niet alleen om debatteren, maar óók om het vertellen van het goede verhaal! Want dit verhaal moet maatschappelijke relevantie hebben, met oog voor actualiteit, inspelend op kansen en drempels, verkennend naar de toekomst en tegelijkertijd passend bij de ontvanger. Wat zijn de manieren waarop jij kunt overtuigen? In deze webinar gaan we hierop in.

Voor alle webinars geldt dat je in de chat al je vragen kunt stellen. Meld je dus aan en doe mee!

Dinsdag 25/08 Woensdag 26/08
11.00-12.30 uur Issue- en stakeholdersmanagement Het persoonlijke verhaal in de lobby
13.00-14.30 uur Onderzoek en lobby Public Affairs als het managen van de maatschappelijke omgeving
15.00-16.30 uur Coalities bouwen Overtuigen is een vak


Summer Box
Als je je aanmeldt vóór 17 augustus en drie of meer modules volgt, ontvang je een Public Affairs Academie Summer Box cadeau!

Hoe werkt het?
De webinars duren ieder anderhalf uur. Je kunt je per module aanmelden maar ook het volledige programma volgen. De kosten voor het volgen van een individuele webinar bedragen €40,-. Volg je meerdere webinars? Dan ontvang je korting. Zie het schema hieronder:

Aantal modules Prijs per module Totaalbedrag
1 € 40,- € 40,-
2 € 39,- € 78,-
3 € 38,- € 114,-
4 € 37,- € 148,-
5 € 36,- € 180,-
6 € 35,- € 210,-

 

Deze tarieven zijn exclusief BTW. Kies welke webinars je wilt volgen en meld je aan via het aanmeldformulier onderaan deze pagina. Na aanmelding ontvang je van ons een mail met daarin de betaalinformatie. Bij deelname aan één webinar is betaling alleen mogelijk via iDeal of overboeking. Indien gewenst is een pro forma-factuur beschikbaar. Bij deelname aan meerdere webinars is betaling per factuur mogelijk. In de week voor de Online Summer School ontvang je je unieke kijklink(s). Meer weten? Informeer via info@pa-academie.nl of 070 32 42 765.


NB: alleen mogelijk bij twee of meer modules.

Ga je akkoord met de algemene voorwaarden en heb je kennisgenomen van de privacyverklaring? *

Wil je de nieuwsbrief ontvangen?

NB: Bij deelname aan één webinar is alleen betaling via iDeal of overboeking mogelijk. Na aanmelding ontvang je van ons een betaallink waarmee je de betaling kunt voldoen. Indien gewenst kan een proformafactuur worden opgevraagd. Bij deelname aan meerdere webinars is ook betaling per factuur mogelijk. Vragen? Neem gerust contact met ons op!