EVENT AGENDA

On demand webinars

Bij de Public Affairs Academie geven we naast onze reguliere fysieke activiteiten ook regelmatig online webinars. Deze kun je uiteraard live volgen, maar we bieden ze nu ook on demand aan. Op die manier kun je ze terugkijken waar en wanneer het jou uitkomt.

Eind augustus organiseerden we een Online Summer School, waar verschillende thema’s aan bod kwamen. Wil je een webinar terugkijken? Meld je dan aan via de bijbehorende link. Binnen een paar minuten heb je dan toegang. Uiteraard ontvang je bij je aanmelding de bijbehorende presentatie. Kijk hieronder voor meer informatie en meld je aan!

Issue- en stakeholdermanagement
Maatschappelijke ontwikkelingen, andere stakeholders, de politieke actualiteit. Allemaal factoren die medebepalen hoe hoog jouw issue op de agenda staat. Maar hoe breng je dit in kaart? Hoe zorg je voor een goede structuur? En hoe benut je deze kennis om je issue écht te kunnen agenderen? Met deze vragen gaan we aan de slag tijdens de webinar Issue- en stakeholdermanagement.

Onderzoek en lobby
Feiten en een goede onderbouwing zijn essentieel voor je verhaal. Maar hoe realiseer je dat? In de afgelopen maanden heeft onderzoek in het kader van een lobbytraject regelmatig een negatieve weerklank gekregen in de media. Dat roept de vraag op: hoe ga je om met onderzoek? Wat zijn de kansen? Maar ook: wat is de beeldvorming? Met deze vragen gaan we aan de slag in de webinar Onderzoek en lobby.

Coalities bouwen
Grote maatschappelijke en economische uitdagingen. Verkiezingen op komst. Bekende en nieuwe issues op de agenda. Dan volgt al gauw de vraag: ga je samenwerken of blijf je enig afzender van het issue? Nu het woord “samen” zo’n grote vlucht heeft genomen lijkt het antwoord op deze vraag wellicht logisch. Maar is dat zo? Hoe werk je dan samen? En met wie? En hoe behoud je je eigen identiteit als je een coalitie aangaat, zodat je herkenbaar blijft voor bijvoorbeeld je achterban? Deze en meer vragen staan centraal tijdens de webinar Coalities bouwen.

Het persoonlijke verhaal in de lobby
Een persoonlijk verhaal kan bij lobbyen en belangenbehartiging een groot verschil maken. Dan gaat het opeens niet meer over alleen beleid, wetten, cijfers en begrotingen, maar over echte mensen. Het abstracte in Haagse taal verandert in een patiënt, een betrokkene, een burger, een kind, een senior. Maar hoe maak je écht impact? Hoe verhouden emoties en gevoelens zich tot feiten en cijfers? Hoe vertel je een goed verhaal? Kortom: hoe versterk je je boodschap door het persoonlijke verhaal te gebruiken? Tijdens de webinar Het persoonlijke verhaal in de lobby geven we hier een antwoord op.

Public Affairs als het managen van de maatschappelijke omgeving
Wanneer je als organisatie midden het belangenveld staat, is het goed na te denken wat jouw rol is. Hoe kun je grip krijgen op de maatschappelijke omgeving waar jij als organisatie in staat? En hoe weet je dit goed te monitoren? In deze webinar gaan we in op het maatschappelijke DNA van een organisatie als sleutel naar beïnvloeding. Hoe kun je je als organisatie continu bewust zijn waar je staat ten opzichte van andere organisaties in de bredere maatschappelijke context? Wat zijn de randvoorwaarden? Wat zijn de grenzen van je maatschappelijke DNA?

Overtuigen is een vak
Overtuigen gaat niet alleen om debatteren, maar óók om het vertellen van het goede verhaal! Want dit verhaal moet maatschappelijke relevantie hebben, met oog voor actualiteit, inspelend op kansen en drempels, verkennend naar de toekomst en tegelijkertijd passend bij de ontvanger. Wat zijn de manieren waarop jij kunt overtuigen? In deze webinar gaan we hierop in.

 

Zo ziet ons webinarplatform eruit.

Kijk op ons online platform voor een overzicht van alle webinars die we momenteel on demand aanbieden en houd onze agenda in de gaten voor aankomende webinars!