EVENT AGENDA

Omgevingsanalyse

Een omgevingsanalyse in één pennenstreek
Vaak is het erg praktisch om voor je lobby of issue snel en eenvoudig een omgevings- en actoranalyse te kunnen maken. Dé analyse waarin je in een makkelijk overzicht de verbindingen legt tussen issues die voor jou belangrijk zijn, de relevante stakeholders en de juiste momenten van belangenbehartiging. In deze workshop geven we jou het instrument dat je hierbij kan helpen in handen. Aan de hand van enkele casussen leer je optimaal gebruik te maken van de omgevingsanalyse.  

Opzet 
In de workshop gaan we kort in op de theorie achter de omgevingsanalyse: waarom is het zo’n aantrekkelijk instrument, en hoe werkt het precies?
Vervolgens gaan we aan de hand van enkele casussen zélf aan de slag. Je leert waar en hoe de verbanden liggen, wie je wel en niet mee moet nemen en hoe je schematisch kunt weergeven waar voor jou de kansen liggen. We passen dit ook toe op jouw eigen issue. Een ervaren trainer en adviseur die bijna dagelijks gebruik maakt van zelfgemaakte omgevingsanalyses gaat met je aan de slag.

Datum en locatie
De workshop vindt plaats op 29 mei 2019 bij de Public Affairs Academie in Den Haag. De workshop begint om 15.00 uur (inloop vanaf 14.45) en we eindigen rond 17.00 uur

Aanmelden en meer informatie
De kosten voor deze workshop bedragen
€150 (exclusief BTW). Bij meerdere aanmeldingen vanuit je organisatie ontvang je vanaf de tweede aanmelding 20% korting. Je kunt je aanmelden via het formulier hieronder. Meer informatie? Neem contact met ons op via info@pa-academie.nl of 070-3242765.