EVENT AGENDA

Masterclass Public Affairs en Lobby | juni 2022

Raakt jouw werk de belangenbehartiging en beleidsbeïnvloeding van jouw organisatie en wil je dit nog strategischer aanpakken? Met de Masterclass Public Affairs en Lobby geven wij je de tools in handen om je belangenbehartiging nog beter te organiseren. Hoe verbind je jouw issues aan de politieke agenda en hoe zorg je dat je aanhaakt op het maatschappelijke debat? Interessante vragen voor belangenbehartigers. Tijd om je kennis en vaardigheden aan te scherpen dus!

De Public Affairs Academie organiseert met veel plezier de vierdaagse masterclass Public Affairs & Lobby. Ben je als belangenbehartiger of communicatieprofessional op zoek naar verdieping van je public affairs-kennis? Wil je je lobbyvaardigheden perfectioneren? Wil je leren hoe je jouw belang echt op de kaart zet? Welke elementen een public affairsplan heeft voor een effectieve interne en externe lobby? Hoe je issuemanagement en een omgevingsanalyse het beste in kunt zetten? Deze masterclass brengt je helemaal up-to-date en geeft je de tools in handen je doelen nog beter te bereiken.

Opzet
De praktijk staat centraal tijdens deze masterclass. In vier dagdelen ga je samen met ervaren trainers aan de slag met de basis van lobby en public affairs. Vanuit een theoretische basis, en altijd gericht op de dagelijkse praktijk. Je maakt kennis met andere public affairs-professionals en we nemen je in vogelvlucht mee langs de procedures en strategieën van het politieke speelveld. Wij laten je zien waar de kansen liggen, en waar, wanneer en hoe jouw lobby het verschil maakt. Bovendien ontvang je recente literatuur over het vak. Door de specifieke opzet van deze masterclass – een reeks van vier dagdelen – kan je de opgedane kennis en inspiratie meteen toepassen in je werk. Helder en praktisch.

Gedurende de masterclass komen onder andere de volgende vragen aan bod:
– Wat is public affairs?
– Hoe functioneert ‘Den Haag’?
– Wat is het belang van netwerken?
– Hoe smeed je effectieve coalities?
– Welke instrumenten zet je in?
– Welke elementen heeft een public affairsplan?
– Wat zijn de do’s en don’ts van public affairs?
– Waar versterken communicatie en public affairs elkaar?
– Hoe zet je (sociale) media effectief in?
– Wat zijn actuele trends?

Data en locatie
De inschrijvingen voor deze cursus zijn geopend. De masterclass wordt gegeven in vier dagdelen, en vindt plaats bij de Public Affairs Academie aan de Benoordenhoutseweg 88 in Den Haag.

– Donderdag 2 juni – 13.00 – 17.00 uur
– Donderdag 9 juni – 13.00 – 17.00 uur
– Woensdag 15 juni – 09.00 – 13.00 uur
– Dinsdag 21 juni – 13.00 – 17.00 uur

Aanmelden en aanvullende informatie
De kosten voor deze masterclass bedragen €1.350,- per persoon (exclusief BTW; inclusief literatuur naar keuze). Wij zorgen voor lunch tijdens de sessies die ’s ochtends plaatsvinden. Je kunt je aanmelden of meer informatie opvragen via het onderstaande formulier.

Deze masterclass kan ook incompany worden verzorgd op locatie of bij ons op de Public Affairs Academie. Informeer naar de mogelijkheden!

    Ik ben Metis-gebruiker
    Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen.

    Door op 'Versturen' te klikken ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacyverklaring.