EVENT AGENDA

Jongerenbelang in Beweging

Meld je aan voor  leergang voor jonge belangenbehartigers! 
Ben jij belangenbehartiger of word je dat binnenkort? Wil je met jouw visie bijdragen aan positieve verandering? Sta je te springen om met de juiste kennis en tools actief te worden in de politiek-maatschappelijke arena?

Misschien mis je nog nét dat beetje ervaring om jouw inzichten op de juiste plaats en het juiste moment te laten meetellen, maar uiteindelijk is het een kwestie van DOEN. Meld je daarom aan voor de leergang Jongerenbelang in Beweging. In deze leergang geeft de Public Affairs Academie in samenwerking met FNO jonge belangenbehartigers de kennis en vaardigheden in handen om hún belang effectief in beweging te brengen. In juni 2020 start alweer de vijfde editie van de leergang. Meld jij je aan?

Voor wie?
Jongerenbelang In Beweging is  leergang voor jonge belangenbehartigers. De leergang is bedoeld voor jongeren van ± 18-25 jaar die actief zijn als belangenbehartiger bij een organisatie en hun belang effectief op de kaart willen zetten. Als deelnemer verwerf je de tools om actief invloed te hebben in jongerenpanels, adviesraden, raden van toezicht, gemeente- of jeugdraden en belangenorganisaties.

Hoe?
Wat is jouw boodschap? Hoe werkt de Eerste en Tweede Kamer? Hoe beïnvloed je een ministerie? Hoe beïnvloed je de lokale politiek? Hoe werkt een parlementaire redactie en wat is de rol van media in de politiek? Welke lobbyinstrumenten zijn er en hoe zet ik ze in? Hoe voer je een goed gesprek? Hoe zet je een campagne op? En wat wil jíj eigenlijk bereiken? Met al deze vragen en jouw persoonlijke vragen gaan we in de jongerenleergang aan de slag! In de leergang laten deskundigen je kennismaken met een breed scala aan onderwerpen van politiek en lobby tot strategievorming en framing. Met vaste trainers en externe sprekers verdiep je je kennis en werk je aan je vaardigheden tijdens trainingsdagen én werkbezoeken aan bijvoorbeeld de Tweede Kamer, een politieke redactie of een raadsvergadering. Het totale traject van de leergang duurt bijna een half jaar met een tijdsbeslag inclusief voorbereiding van gemiddeld twee dagen per maand.

Door wie?

  • De trainingen worden verzorgd vanuit de Public Affairs Academie en FNO.
  • Externe sprekers zijn onder meer oud politici, wetenschappers, journalisten, (oud-)wethouders, lobbyisten en politiek maatschappelijke jongeren en vertegenwoordigers van allerlei organisaties, van gezondheidsfondsen tot gemeenten.

Bekijk hier de informatieflyer over de Leergang Jongerenbelang in Beweging

Meedoen?

  • Stuur je CV en motivatiebrief voor 31 mei naar FNO en de Public Affairs Academie: jongereninc@fnozorgvoorkansen.nl en jasmijn@pa-academie.nl. In verband met de huidige ontwikkelingen rond het coronavirus zullen de intakegesprekken telefonisch plaatsvinden. Voor de planning van de leergang houden we vanzelfsprekend de actualiteiten in de gaten.
  • De leergang wordt bekostigd deels door bijdragen van organisaties waarbij de jongeren actief zijn, organisaties die een lobbycasus aandragen en deels door andere relevante belanghebbende partijen.
  • De kosten van de leergang zijn €1600,-. Deze kosten kunnen mogelijk gedekt worden door de organisatie waar jij als jongere actief bent in het kader van je opleidingsbudget. Mocht je organisatie subsidie willen aanvragen hiervoor, neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te verkennen.