EVENT AGENDA

Invloed in de gemeenteraad

In de afgelopen jaren zijn steeds meer verantwoordelijkheden bij de gemeente komen te liggen. Denk aan de jeugdzorg, de Wmo of het passend onderwijs. Als belangenbehartiger is het dus belangrijk om niet alleen de landelijke, maar ook de lokale politiek te bereiken. In de gemeente werkt het bereiken van beleidsmakers en het uitoefenen van invloed echter nét iets anders dan op landelijk niveau. Hoe? Dat leer je in de training Invloed in de gemeenteraad!

Deze training is geschikt voor belangenbehartigers die willen kennismaken met gemeenten, maar ook voor degenen die juist hun huidige relatie met lokale actoren willen versterken.

Opzet
Tijdens de training gaan we in op je rol als belangenbehartiger op lokaal niveau. Onder leiding van een ervaren trainer en adviseur op gebied van lokale politiek laten we je zien hoe je invloed kunt uitoefenen op lokaal beleid. Tijdens de training zal er speciale aandacht zijn voor het burgerinitiatief. Ook vertelt een (oud-)raadslid je meer over hoe er vanuit ‘de andere kant’ wordt gekeken naar belangenbehartigers.

Inhoud
In de training is zowel ruimte voor theorie als jouw dagelijkse praktijk, en zowel hands on kennis als inspiratie. Na de workshop heb je een antwoord op de volgende vragen:

  • Hoe werkt de gemeente?
  • Wat kan de gemeente jou bieden?
  • Welke instrumenten zijn er om de gemeente te bereiken?
  • Wat is de juiste timing en wat zijn kansrijke lobbymomenten?
  • Hoe kunnen lokale afdelingen en landelijke organisaties elkaar versterken?
  • Hoe zet je het burgerinitiatief op een goede manier in?

Datum en locatie
De training vindt plaats op 29 oktober . We beginnen de dag om 13:00 uur en we zijn rond 17:00 uur klaar. De training wordt gegeven bij de Public Affairs Academie, Benoordenhoutseweg 88 in Den Haag. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Aanmelden en meer informatie
De kosten voor deze training bedragen €395,- per persoon (exclusief BTW). Bij meerdere aanmeldingen vanuit je organisatie ontvang je vanaf de tweede aanmelding 20% korting. Je kunt je voor de training inschrijven via het aanmeldformulier hieronder. Voor meer informatie kun je vanzelfsprekend contact met ons opnemen via 070-3242765 of info@pa-academie.nl.

Anderhalve meter afstand
Bijeenkomsten bij de Public Affairs Academie worden gehouden met inachtneming van de op dat moment geldende RIVM-richtlijnen. Deelnemers zitten in een grote zaal waar we de vereiste anderhalve meter afstand tussen deelnemers onderling en docenten kunnen garanderen. Extra hygiënemiddelen zijn aanwezig.

Ga je akkoord met de algemene voorwaarden en heb je kennisgenomen van de privacyverklaring. *

Wil je de nieuwsbrief ontvangen?