EVENT AGENDA

24-uurssessie voor ervaren PA-professionals

Verrijk je vakmanschap en leiderschap!
Speciaal voor de ervaren public affairs-professionals: een unieke 24-uurstraining waarin we aan de slag gaan met jouw vakmanschap en persoonlijke ontwikkeling. In een intensief programma gaan we in op je rol als belangenbehartiger/adviseur Public Affairs, duiden we nieuwe ontwikkelingen in het vakgebied en scherpen we je vaardigheden aan. Het doel? Dat je naar huis gaat met nieuwe ideeën over de stappen die je kunt zetten in je vak, in je organisatie en in je eigen ontwikkeling.

24 uur lang ga je je dagelijkse werkzaamheden loslaten om offline met ons aan de slag te gaan. Durf jij de uitdaging aan?

Opzet
Op een unieke locatie in Nederland gaan we met je aan de slag. Je persoonlijke ontwikkeling staat hierbij centraal. Daarom vragen we je vooraf een korte vragenlijst in te vullen, waarna een telefonisch intakegesprek volgt. Hierin inventariseren we welke onderwerpen je het meest relevant vindt en welke vragen je zelf beantwoord ziet worden. Door maximaal 10 deelnemers toe te laten garanderen we een vertrouwde setting. Het is intensief, maar natuurlijk ook gezellig. En dat alles op een bijzondere en fijne plek.

Trainers van Public Affairs Academie zijn vakidioten én adviseurs; behalve hun onderwijskundige expertise zijn ze proactief, sociaal sterk, sensitief en daadkrachtig. We hebben ijsbrekers in huis; trainers die een bak energie binnen brengen. Maar ook meer analyserende experts; trainers die vanuit de inhoud kunnen schakelen op de meest diverse terreinen. We werken samen met de universitaire wereld en verbinden actuele thema’s aan wetenschappelijke inzichten. En natuurlijk hebben we professionals met een lange staat van dienst die uit een breed spectrum van ervaringen kunnen putten. Hoofdtrainer is Marielle van Oort, directeur van de Public Affairs Academie. Marielle heeft ruim vijfentwintig jaar ervaring in public affairs. Ze begeleidt professionals en organisaties met advies, trainingen en coachingstrajecten.

De training draait om vier onderwerpen:

 1. Waar sta jij in het vak?
  Elke timmerman heeft een koffer met gereedschap. Wat daar precies inzit geloven we wel. Iedereen wil een timmerman die meedenkt, die advies geeft en slimme oplossingen voorstelt. Dat is waar we met jou naar gaan kijken: naar jouw vakmanschap. Wat zijn de grenzen van je vak? Waar spelen nieuwe ontwikkelingen een rol? Wat vraagt een veranderd vakmanschap? Welke skills heb je nodig?
 2. Nieuwe ontwikkelingen
  Ons vak verandert, maar hoe? Op basis van de intake kiezen we in dit blok voor inspiratie! Professionals, wetenschappers en anderen vragen we om je een frisse blik te geven op nieuwe ontwikkelingen. Niet alleen door te luisteren maar ook door te doen!
 3. Partnerschap en governance
  Ben je een uitvoerder; iemand die de mouwen oprolt en efficiënt meewerkt? Ben je de expert? Ze willen van jou horen wat de beste oplossing is. Ben je de generalist; iemand met een sterk omgevingsbewustzijn die breder kijkt dan de vraag die wordt gesteld? In ieder geval ben je altijd de partner! Iemand die het management aanvult om samen de organisatie sterker te positioneren. Maar wat betekent dat? Wat betekent dat voor je opstelling en houding? Hoe ligt dat in governance?  Namens wie praat je? Daarover praten we met elkaar over tijdens de training.
 4. Stijlflexibiliteit
  Tijdens de training werken we onder meer met persoonlijkheidsprofielen. Zo krijg je een goed beeld van je eigen stijl, maar ook herken je gemakkelijker de stijl van degene die je tegenover je hebt. Stijlflexibiliteit is dan ook een hele belangrijke vaardigheid. Stijlflexibel betekent niet dat je een toneelspel moet opvoeren. Maar je speelt wel in op de ander. Dat heeft met tact en inlevingsvermogen te maken.

Hoe ervaren je ook bent; het is een weldaad om 24 uur te reflecteren op je vak!

Voor wie?
De 24-uurstraining is bedoeld voor PA-professionals met minimaal 5 jaar werkervaring. Professionals die:
– een volgende stap willen zetten in hun loopbaan;
– zich willen ontwikkelen in kennis maar ook in (interne) adviesvaardigheden;
– hun positie willen versterken binnen en buiten de organisatie;
– ontwikkelingen in het vak willen opvolgen en duiden;
– op zoek zijn naar intervisie met andere ervaren PA-professionals; en die
– inspiratie en nieuwe handvatten voor het vak zoeken.

Datum en locatie
De 24-uurstraining start op donderdagmiddag 4 juni om 15:00 uur (inloop vanaf 14.30 uur) en eindigt 24 uur later, op vrijdagmiddag 5 juni om 15:00 uur. De overnachting en de kosten voor het diner op donderdag, en het ontbijt en de lunch op vrijdag zijn inbegrepen bij het programma. De locatie van de training maken we op een later moment bekend.

Aanmelden en informatie
De kosten voor deze training bedragen €2450,- per persoon (exclusief BTW). Je kunt je tot en met 1 mei voor de training inschrijven via het onderstaande aanmeldformulier. Voorafgaand aan de training nemen we een intake met je af om het programma écht op maat vorm te kunnen geven. Voor meer informatie kun je vanzelfsprekend contact met ons opnemen via 070-3242765 of info@pa-academie.nl.

Ga je akkoord met de algemene voorwaarden en heb je kennisgenomen van de privacyverklaring? *

Wil je de nieuwsbrief ontvangen?